folinsyre

Derfor kan du have brug for folinsyre

Mange ved at folinsyre er et vigtigt tilskud til gravide, da det forebygger rygmarvsbrok hos fostre. Men har vi andre også brug for denne form B-vitamin? Hvad hvis du træner og udfordrer din krop på ugentlig basis? Bliv klogere på folinsyre her, og dets vigtighed for kroppen. Du vil også kunne finde et par andre tips om sundhed.

Hvorfor folinsyre er så godt for menneskekroppen

Som nævnt før ved vi, at folinsyre er et meget vigtigt tilskud til gravide, så fosterets hjerne og rygsøjle udvikler sig rigtigt. Folinsyre er også kendt som B9 vitamin. Det er kendt for at hjælpe organer med at omdanne mad til brændstof. Det er noget, vi alle har brug for, men træner du ekstra meget, vil man også ofte gerne speede denne proces lidt op. Her kan folinsyre være gavnligt.

Den naturlige form for folinsyre hedder folat, og det findes i flere forskellige grøntsager. F.eks. bønner, avocado, asparges og spinat. Folinsyre findes også i fuldkornsprodukter såsom brune ris og fuldkornshvedemel. Undersøgelser har faktisk vist at folinsyre kan modvirke depression. Folinsyre er en nødvendighed for dannelsen af røde blodlegemer. Mangel på røde blodlegemer kan føre til anæmi, altså blodmangel eller lav blodprocent.

Faktisk kan man komme til at mangle folinsyre hvis man ryger, drikker meget alkohol, ofte er på strenge slankekure, samt hvis man indtager kolesterolmedicin eller epilepsimedicin. Der er derfor god grund til at overveje et tilskud af folinsyre.

Andre vigtige vitaminer til en aktiv livsstil

Vi danskere er noget af det mest motionerende folkefærd, og netop en aktiv livsstil kræver ekstra brændstof til kroppen. Ved at indtage ekstra C-vitamin styrker det immunforsvaret og hjælper immunforsvaret efter en hård træning. Du har sikkert hørt det før, men omega-3 fedtsyre er hyre vigtig for menneskekroppens normale funktion. I dag er der mange danskere, der ikke spiser nok fisk, og derved heller ikke får den anbefalede mængde omega-3 fedtsyre. Hjertet og hjernen har brug for denne vigtige fedtsyre.

Når man træner kommer hjertet på ekstra arbejde, og derfor er det endnu vigtigere med et ekstra tilskud af omega-3. Knogleskørhed er et stigende problem blandt ældre. Det er almen kendt, at motion og en aktiv livsstil opbygger knoglerne. Ud over en aktiv livsstil kan det være nødvendigt med et tilskud af kalk og magnesium. D-vitamin er ligeledes utrolig vigtigt for kroppen, og specielt os skandinaver har brug for at få tilført mere D-vitamin.

Vi lever et sted, hvor der store dele af året ikke er så meget sollys, og det kan også være svært at få tilført nok gennem kosten. D-vitamin er uhyre vigtig i forhold til optagelsen af kalk, og er der ikke nok D-vitamin til stede i kroppen, kan det føre til knogleskørhed trods nok kalk. Der er forsket i, at for lidt D-vitamin kan føre til depression og øget træthed. Uanset om du træner meget, lidt eller slet ikke, er vitaminer virkelig vitale for kroppen funktion og vil også have en stor indflydelse på dine præstationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen