elektriker, el tavle, arbejde

Hvad laver en elektriker? Find ud af det her

Har du også før tænkt, at du udemærket er klar over, hvad en elektriker laver? Der er faktisk mange, der tror, at de har komplet forstand på det, men så viser det sig alligevel, at de kan blive overrasket over, hvilke opgaver en elektriker tager på sig. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvilket arbejde en elektriker foretager sig, så kan du med fordel læse med i denne artikel, hvor du kan blive meget klogere på det.

elektriker, stikkontakt, el installation

Hvad betegner en elektriker?

Man må kalde sig selv for elektriker, hvis man har taget elektrikeruddannelsen. På elektrikeruddannelsen undervises man i teorien om forskellige elinstallationer, og hvordan det hele foregår. Derudover er uddannelsen også meget fokuseret på det praktiske, hvorfor en uddannet elektriker kommer ud med meget praktisk kunnen, hvilket der naturligvis også må være nødvendigt for at være en elektriker.

Derfor er det vigtigt at uddanne elektrikere 

Har du også før stillet dig selv spørgsmålet: Hvad laver en elektriker? En elektriker laver jo alle de opgaver, der har noget med el at gøre. Tænk også bare på, hvor vigtigt el er for, at hele vores samfund kører rundt. Du har sikkert selv prøvet, at strømmen går i hjemmet – og så er det først, at man bemærker, hvor vigtigt det faktisk er med elektricitet. Det er grunden til, at vi har brug for at uddanne folk til det.

Hvad er typiske arbejdsopgaver for en elektriker?

Man kan komme til at arbejde med flere forskellige ting som elektriker, fordi man også har mulighed for at specialisere sig inden for bestemte områder under elektrikeruddannelsen. Alligevel er der nogle opgaver, som de fleste elektrikere kommer til at støde på under deres arbejder. Det kan f.eks. være ting som at lave forskellige former for elinstallationer. Det kan f.eks. være, at der er nogle, der mangler flere stikkontakter i hjemmet. Så er det en elektriker, man skal ringe efter.

værktøj, elektricitet, pærer

Hvad er en el installatør så?

Der er flere, der tror, at en el installatør er det samme som en elektriker. Men det er faktisk ikke helt rigtigt. En el installatør har nemlig taget en ekstra uddannelse efter endt elektrikeruddannelse. Når man er el installatør, så har man kompetencer til at udføre flere forskellige former for el opgaver. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har brug for en elektriker eller en el installatør i forbindelse med en el opgave i hjemmet, så kan du altid spørge din el selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen