yogakvinder

De forskellige typer af yoga

Der er ikke meget her i livet, der er enkelt. Det er yoga heller ikke. Det er ikke bare en svær og krævende disciplin. Der er også mange forskellige typer af yoga.

Yoga er så genialt, fordi det er for alle. Er du i dårlig form, kan du stadig dyrke yoga. Har du skader, skal du måske undgå visse øvelser, men du kan lave alle de andre. Har du dårligt boldøje, så gør det heller ikke spor.

Yoga er også for dig. Måske har du allerede prøvet det? Blev du ikke bidt af det, så kan du prøve en anden type. Dem er der rigeligt af.

At der er forskellige typer af yoga, gør det endnu mere egnet til alle. Lad os se på nogle af typerne:

Tantra Yoga

Tantra er et ord, de fleste forbinder med soveværelsesaktiviteter. Det er en forenkling. Det er kun én gren af tantra.

Tantra yoga kan dyrkes som par, men også alene. Det indeholder en holistisk tilgang til vores sundhed. Det vil sige, at det hele hænger sammen, og at man kan afhjælpe et problem ved at arbejde på noget helt andet.

Der er meget individuel fortolkning i tantra yoga, så du kan opleve en ret stor forskel på denne type yoga i de forskellige skoler. Det handler dog altid om at skabe balance i kroppen og at forbedre ens tilstand – både fysisk og psykisk.

Fitness Yoga

Ordet yoga betyder ”at forene”, og man kan sagtens forene yoga med andre typer motion. Fitness og yoga går godt sammen, og der er mange elementer i yoga, som man også finder i fitness.

Der er meget styrketræning indbygget i yoga. Det er en rolig og kontrolleret form for motion, men den styrker musklerne alligevel.

Yoga er en meget alsidig motionsform. Med fitness yoga går du lidt i en fitnessorienteret retning, hvor du styrker muskler og får kroppen i bedre form.

Zumba Yoga

Måske har du hørt om Zumba. Det er en motionsform, der blev opfundet i 90’erne og blev meget populær i en periode. Den lever stadig og bliver dyrket i stor stil i hele landet.

Zumba er lige så alsidig som yoga. Derfor er de to discipliner nemme at kombinere. Zumba er en energifyldt motionsdans, og yoga kan godt beskrives som en rolig, meditativ dans.

…og mange flere

Som allerede nævnt er der mange typer af yoga. Det vil tage lang tid at gennemgå dem alle. Der bliver også dyrket forskellige kombinationer af typerne. Det afhænger altid af instruktøren, hvordan det bliver grebet an.

Yoga er bred og alsidig – og for alle. Der er ikke bare yoga for motionerende voksne. Børn kan også dyrke yoga og få stor gavn af det. Gravide og kvinder, der lige har født, kan med fordel dyrke yoga. Også til ældre passer yoga godt.

Der er mange øvelser i yoga, som man kan vælge imellem. Man kan pille de øvelser ud, som man kan klare at lave. Man kan pille dem ud, som træner det, man gerne vil have fokus på. Man kan også bare vælge sine favoritter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen