tandsmerter

AAAAAAAV min tand – akut tandpine er det værste

Du kender det måske? En dunkende smerte der overtager dine tanker, fordi den ligesom sidder der lige ved hjernen. Du kan ikke rigtigt være nogen steder, fordi det bare gør ondt ondt ondt, og du ikke kan undgå det. Du føler dig fanget af smerten, fordi den fylder alt i dine tanker.

Akut tandpine er det værste, og det bedste du kan gøre, er at kontakte tandlægen hurtigst muligt.

Akut tandpine skal behandles straks

Jo hurtigere du kommer i stolen hos en tandlæge, desto nemmere er det at behandle din tandpine og forebygge mod yderligere smerter. Det værste du kan gøre, er at ignorere tandpine, fordi smerten i de langt de fleste tilfælde vil fortsætte og måske endda øges.

Start dog med at børste dine tænder grundigt. Således er du sikker på, at den akutte tandpine ikke skyldes madrester eller andet, der sidder i klemme fx mellem tanden og tandkødet. Det er også en god idé at skylle munden, dvs. at gurgle vand frem og tilbage i munden, så eventuelle uønskede småobjekter skylles væk. Hvis dette ikke hjælper, bør du kontakte tandlægen straks.

Er akut tandlægebesøg dyrt?

I forvejen er tandlægebesøg er en oplevelse, mange ønsker at undgå, fordi de ikke bryder sig om det. Dertil kommer det økonomiske, fordi tandlæge kan være dyrt.

Det behøver heldigvis IKKE at være dyrere at behandle akut tandpine, da nogle tandlæger heldigvis har truffet et aktivt valg om at foretage akutbehandlinger til samme pris som normalt. Vær opmærksom på, når du bestiller din tid, om der er akuttillæg hos tandlægen. Overvej det gerne, når du vælger tandlæge, da det sidste du har brug for i en situation med akut tandpine er at skulle bekymre dig over regningen.

Passer du godt på dine tænder?

Regelmæssige tandlægebesøg er den bedste forebyggelse mod akut tandpine. SÅ har du i samarbejde med din tandlæge styr på, om der er caries eller andet på vej. Men selvom du kommer hos din tandlæge 1-2 gange årligt, kan du stadig rammes af akut tandpine. Det er absolut ikke sjovt og kan i værste fald medføre, at du går søvnløs rundt som en løve i et bur, og måske endda bliver nødt til at sygemelde dig. Hvis du tænker, at tandpinen går over af sig selv, risikerer du, at tilstanden forværres, og at det dermed på sigt bliver både dyrere og mere smertefyldt.

Så hurtigst muligt afsted til tandlægen med dig, så bliver du smertefri i en fart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen