Kurophold

10 ting du får ud af at tage på kurophold

Der er svært at nævne grunde til, at du ikke skal tage på et kurophold, for der er kun positive ting at sige om oplevelsen, uanset hvilket slags kurophold du vælger. Den eneste forhindring er, at det kan være en dyr oplevelse, hvis du også vælger en overnatning, men du kan vælge at se det som en investering i dig selv.

Her får du 10 gode grunde til, at du skal tage på kurophold, og alt det du får ud af det:

1.   Du mindsker dit stressniveau

I den dagligdag mange mennesker lever med et fuldtidsarbejde, små børn og ikke nok timer i døgnet kan man hurtigt fornemme en stresstilstand i kroppen. Det kan være svært at gøre noget aktivt for at mindske dit stressniveau, men en weekend på kurophold er en god start.

1.   Du får et afbræk fra hverdagen

Lidt i tråd med ovenstående så kan det være enormt tiltrængt med et pusterum i en hektisk hverdag, hvor man ikke kan finde roen for sig selv. Det kan føles som en lille miniferie at tage på kurophold.

2.   Du nærer din krop og sjæl

Et Kurophold kommer i forskellige former, men ofte med afslappende omgivelser, musik og dufte. Alt sammen noget der nærer din krop og stimulerer sanserne, således at dit sind slapper af og du føler du bliver ladet op.

3.   Du får kvalitetstid med en du elsker

Der er intet bedre end at dele et kurophold, med en du holder af. Det kan være din kæreste, en veninde eller din mor. Det er nemt at finde romantikken på et kurophold og selv, hvis det ikke er din kæreste, kan I nyde hinandens selskab mere intenst, end I plejer. Dermed giver det et godt boost til relationen, og I kommer tættere hinanden.

4.   Du giver din hud et boost af fugt

På et kurophold bliver din hud eksponeret for meget varme bade og sauna og også kuldechok. Du får ofte udleveret en god bodyscrub du kan bruge i dampbadet og dermed give din hud en god omgang rens og fugt.

5.   Du øger blodcirkulationen

I forlængelse af ovenstående vil kuldechokket, når du går fra de varme bade til det iskolde, være rigtig godt for blodomløbet i din krop.

6.   Du frigiver endorfiner

Den ro og afslapning du får på et kurophold, vil sprede sig til din krop og dit humør. Du vil føle en fornyet glæde, og der frigives en masse endorfiner (glædeshormonet) i din krop.

7.   Du får ny energi

Det hænger også sammen med endorfinerne og blodcirkulationen. Når du giver dig selv lov til at lade batterierne op uden afbrydelser, vil du vende hjem med fornyet energi.

8.   Du får tid til at mærke indad

Du kan bruge tiden på Kurophold til at forbinde dig til dig selv, også selvom du er der med en partner. Når du sidder I stilhed i saunaen så træk vejret dybt og mærk, hvad der sker inde i dig.

9.   Du giver dig selv en gave

Og det fortjener du altid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen