Cykling er en motionsform, der ikke belaster kroppen

Er du en af de mange danskere, der er fast bruger af løbeskoene og løber fast flere gange om ugen, men i perioder har smerter i ryggen eller knæene som følge af din normale løbetræning, så bør du måske overveje at kigge cyklingens vej. Cykling er en mere skånsom aktivitet for din krop og i særdeleshed dine led og sener i benene. Derfor bruger mange løbere, fodboldspiller og andre cykling som en vigtig del af deres genoptræning efter skader og i de perioder, hvor deres krop er hårdt presset. På den måde kan formen holdes ved lige, og samtidig får man den motion, som der er behov for i dagligdagen. Læs mere om cykling som træning, cykelhjul og meget andet herunder.

Cykling som alternativ træning

Vi danskere er helt tossede med at løbe, og det er super godt. Mange oplever dog mindre og større skader som følge af løbetræning. Det vil typisk være skader med led og sener, der som bekendt ikke bliver styrket lige så hurtigt som musklerne omkring dem, og derfor risikerer at blive overbelastede først. En god måde at få den samme effektive træning på, uden at belaste kroppen i samme grad er ved at cykle. Derfor kan mange danskere med faste løbeprogrammer måske med fordel erstatte noget af deres løbetræning med cykeltræning, hvis de er bange for at ryge ind i skader, der kan holde dem fra løbeskoene i en længere periode.

På den måde kan cykling på en god og nem måde blive et supplement til din almindelige løbetræning, og derved både give dig stort set den samme træningsmængde, hvis man kigger på kalorieforbrænding og kondition, og samtidig belaste din krop i mindre grad, så du mindsker sandsynligheden for at løbe ind i en uheldig skade, der på sigt kan være voldsomt irriterende og frustrerende.

Racercykel, mountainbike eller almindelig cykel

Når man taler om cykling som en del af et træningsprogram, så er der flere måder at involverer den to hjulede på. Hvad der passer dig bedst afhænger af dine midler og cykler til rådighed, samt hvor du bor. Måske har du allerede en eller flere cykler, eller måske har du i længere tid haft lyst til at investere i en ny cykel. Om du vælger at cykle på en racercykel, en mountainbike eller en almindelig bycykel er mindre vigtigt. Det afgøres af dine økonomiske midler, samt af dine muligheder for at træne. Bor du f.eks. tæt på en skov, så vil det være oplagt at starte med at køre mountainbike. Bor du på landet, så vil racercyklen være mest oplagt, og bor du i byen eller uden de store økonomiske muskler, så du kan du sagtens få god cykeltræning på din almindelige bycykel ved blot at springe på jernhesten og tage af sted.

Sørg for at have de rette cykelhjul

At køre på cykel er meget mere end blot simpel træning. Det er en god måde at kombinere træning og transport. Det kræver dog, at du har nogle gode og solide cykelhjul. Hvis du skal investere i én ting til din cykel, bør det være gode cykelhjul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen