Pæne tænder

Få bugt med paradentose for dine tænders sundhed

Velplejede tænder er oftest forbundet med et smukt smil. Det rammer os alle på en behagelig måde, som dertil gør glad. Trods det kan man sagtens være plaget af tandproblemer som bl.a. paradentose. Paradentose kan opstå af mange grunde, men hænger ofte sammen med bakterier, som skaber betændelsestilstande i tandkødet. Heraf kan en følgevirkning som dårlig ånde opstå og være årsag til begyndende paradentose.

Døjer du med ømt tandkød

Ømt tandkød kan ligeledes hænge sammen med begyndende paradentose. Heraf er det vigtigt, at du får renset dine mellemrum mellem dine tænder løbende – helst hver dag. Men paradentose kræver også behandling hos din tandlæge, som dertil kan guide dig i, hvad du kan gøre for at afhjælpe eller mindske begyndende paradentose. Tandlæge kan også udføre en paradentose behandling. Det kan være brug af tandbørste, tandpasta, børster m.m. Det er om ikke andet rigtig vigtigt, at du får bugt med det, da paradentose også kan gå i dine kæber.

Vær på forkant med tandpleje

Det kan ydermere blive en dyr affære, hvis paradentose ikke behandles i tide. Så tænk heller i fornuft omkring tandpleje, trods du måske ikke bryder dig om at gå til tandlæge. Men på den lange bane er det sundere for din økonomi at passe på dine tænder med omhu. Heraf sikrer du også, at du kan smile til andre, uden at du måske vil påvirkes negativt af det.

Spar op til tandpleje

Tandpleje fås der tilskud til via den offentlige sygesikring, men det gør ikke, at vi ikke selv må bidrage til vores tandpleje. Da tandbehandlinger kan være dyre, vil det være sund fornuft at lægge penge til side i dit budget. På den måde kan du sikre dig, at du altid har pengene stående til tandpleje. Der findes dog mulighed for en favorabel afdragsordning, hvis du ikke ligger inde med alle pengene.

Tandlægeskræk

Der er dog mennesker, der døjer med tandlægeskræk. Og det kan være ganske forståeligt, da det kan være yderst smertefuldt for nogen, også idet at vi alle har forskellig smertetærskel. Trods bedøvelser kan det være en god ide, at du taler med din tandlæge om det, så de får mulighed for at hjælpe dig bedst muligt i behandlingsøjemed. Det kan også være, at du behøver anden særlig hjælp som psykolog-/chok-/traumehjælp, for at komme din tandlægeskræk til livs. Det er noget, du må mærke efter i dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen