kamillete

Te eller kaffe?

I Danmark har vi en stolt tradition for varme drikke, hvilket nærmest forklarer sig selv, hvis man kigger ud ad vinduet. Derfor har du nærmest med sikkerhed også oplevet at være på besøg hos et par venner elle nogle familiemedlemmer for så at blive stillet spørgsmålet: Te eller kaffe?

Mange har nok deres personlige favorit, hvad end det skyldes tidspunktet på dagen, opdragelse eller ren vane. Valget bliver dog straks mere kompliceret, når du skal til at indrette og bestyre dit eget hjem. Da kan du nemlig ikke bare lade dine egne præferencer diktere. I stedet bliver du nødt til at tage højde for alle mulige præferencer, hvorfor det sikreste valg nok er at have både kaffe og te på lager. Så kan du trods alt sørge for, at det kendte spørgsmål overlever endnu en generation. Det gør sig sågar gældende, hvis du personligt til enhver tid foretrækker et glas koldt vand fremfor de varme drikke.

Sund kamillete

Men hvad skal du så have til at stå til dine gæster. Hvad angår te er det måske ganske simpelt. Selv hvis du ikke selv drikker te medmindre du har ondt i halsen, kan du roligt købe et par poser med forskellig smag. Te holder sig nemlig længe. Vil du alligevel være sikker på, at du kan bruge det, du har til at stå til enhver tid, kan du med fordel investere i kamillete.

Kamillete har fået ry for at være sundt og det er der ganske god grund til. Kamillete er nemlig antiinflammatorisk og fyldt med antioxidanter. Selvom du ikke kan lide smagen, kan det altså være grund nok i sig selv til at købe et par poser kamillete. Alternativt virker kamillete også godt som naturlige øjendråber, hvis du, dit barn eller din hund udvikler øjenbetændelse. Det bør tælle som endnu et point i hatten for kamillete. Om ikke andet kan du altså have en æske kamillete til at stå i køkkenskabet. Den skræmmer i hvert fald ikke nogen.

Bør du have en kaffekværn?

Det er straks sværere, når det kommer til kaffe. Går du ikke selv op i kaffe, kan det være besnærende bare at investere i en dåse pulverkaffe og skubbe den ind ved siden af den nyindkøbte kasse med kamillete. Der findes dog en del flere kaffesnobber i det danske land, så hvis du også gerne vil imponere dem en smule, kan du investere i en billig kaffekværn fra et sted som https://kaffekvaern.dk. Det kan tilmed være, at du selv bliver kaffedrikker. En kaffekværn maler nemlig de hele kaffebønner, hvilket giver den resulterende kaffe en noget bedre smag. I hvert fald hvis du mest er vant til formalet kaffe fra supermarkedet.

Hvis du investerer i en kaffekværn betyder det desuden også, at den kaffe du opbevarer er hele, ristede kaffebønner. Det er heldigt, da kaffebønner kan holde sig i op til tre måneder, så længe de opbevares køligt og mørkt. Formalet kaffe skal derimod gerne bruges inden for et par uger, når først emballagen er brudt. Derfor er en kaffekværn at foretrække, hvis du ikke selv er den store kaffedrikker. Med kamillete og kaffekværn er du altså rede til at spørge dine gæster: Kaffe eller te?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen